Zdroj: https://www.evokace.cz/1-stupen/ctyrlistek-4.rocniku  •  Vydáno: 26.9.2022 21:50  •  Autor: ZŠ JUDr. Josefa Mareše1

Čtyřlístek 4. ročníků

Během třetího školního týdne se žáci 4. ročníku účastnili oblíbeného projektového dne Čtyřlístek.

Téma se týkalo města Znojma a jeho historických památek. Program byl rozdělen do dvou bloků.

V jednom z nich děti navštívily centrum města a pomocí aplikace na mobilním telefonu hrály hru Záhada psí věže. Tato trasa vedla děti ulicemi starého města a zavedla je k těm nejstarším památkám – rotundě, hradu a znojemským kostelům. Druhá a třetí třetina trasy sledovala původní městské hradby a vedla městskými parky.

Ve druhém bloku si děti toto téma zpracovávaly ve svých třídách. Malovaly obrázky nejstarších a nejznámějších památek, luštily kvízy. Také se mohly zasnít a napsat přání, jakou změnu by ve svém městě přivítaly, popřípadě jak by město ještě vylepšily. Zábavným doplňujícím programem byla také krásně zpracovaná hra Znojemská hledačka, kde děti pracovaly s mapou, popisovaly a hledaly zmíněné památky. Pomocí hádanek bylo jejich úkolem vyřešit tajenku. Projektový týden se také promítal do předmětů informatiky, matematiky, českého jazyka i člověk a jeho svět.

Děti byly s tímto programem spokojené a paní učitelky nadšené! Nebo naopak?

Tř. uč. 4. roč.

IMG_5933.jpg IMG_5904.jpg IMG_5903.jpg IMG_5900.jpg IMG_5897.jpg IMG_5896.jpg