Zdroj: https://www.evokace.cz/aktuality/zapis-do-1.trid-zakladnich-skol  •  Vydáno: 22.3.2021 17:42  •  Autor: ZŠ JUDr. Josefa Mareše 2

Zápis do 1. tříd základních škol - návod

Zápis do 1. tříd základních škol bude letos bez osobní účasti dětí.

V souvislosti s mimořádnými opatřeními obyvatelstva v souvislosti s koronavirem a onemocněním COVID-19 vydalo MŠMT opatření k zápisům do 1. tříd základních škol pro školní rok 2021/2022. Zápisy se tak v letošním roce budou konat bez osobní přítomnosti dětí ve škole!

Informace k průběhu zápisu

Zápis proběhne dne 10. dubna 2021

Žádost o přijetí je nutno poslat příslušné základní škole v termínu 1. - 10. dubna 2021

Zápis bude probíhat na těchto základních školách:

Spádové obvody jednotlivých škol jsou uvedeny v obecně závazné vyhlášce č. 1/2020, na stránkách www.znojmocity.cz, odbor školství, kultury a památkové péče, právní předpisy.

V souladu s touto vyhláškou (dle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělání) je ředitel spádové školy povinen přednostně přijmout žáky s místem trvalého pobytu ve školském obvodu spádové školy (do výše povoleného počtu žáků uvedeného ve školském rejstříku). Tímto opatřením není dotčeno právo rodičů vybrat si pro své dítě školu jinou než spádovou.

Koho se zápis týká:

Jak žádost získat:

Žádosti o přijetí (případně o odklad nebo do přípravné třídy) si vygenerujete ve webové aplikaci na adrese https://zszapis.muznojmo.cz/ v termínu od 15. 3. 2021 – 9. 4. 2021.

Postup při vyplňování žádosti:

Co k žádosti přiložit:

Jak žádost doručit škole:

Podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, je možné podání (tj. žádost o přijetí k základnímu vzdělávání) učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě. Přihlášku je tedy možné doručit následujícími způsoby:

Pokud by bylo podání učiněno pomocí jiných technických prostředků (např. e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu, telefaxem apod.), je nutné jej do 5 dnů ze strany zákonného zástupce potvrdit jedním z výše uvedených způsobů.

Bližší informace k zápisu získají zákonní zástupci dětí přímo na webových stránkách jednotlivých základních škol.

V případě potřeby jakýchkoliv informací k vyplnění žádosti jsou všem k dispozici pracovníci odboru školství, kultury a památkové péče:

V nutných případech budou pracovníci odboru k dispozici i pro vyplnění a vytištění žádosti po předložení nutných dokladů. Toto bude umožněno na základě předchozí telefonické dohody na jednom z výše uvedených telefonních čísel.