Kategorie: 2. stupeň

Jak jsme si uvařili zdravou svačinku

Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu přírodopis učí o biologii člověka.

Uplynulý měsíc únor jsme věnovali trávicí soustavě. Učili jsme se o jednotlivých částech trávicí soustavy, o složení potravy. 
Žáci měli za úkol vytvořit recept na vyváženou svačinku a potom ji v naší cvičné školní kuchyňce připravit. 
Recepty se objevily vskutku originální, např. avokádové guacamole. Tento pokrm je původem tradiční aztécký pokrm, který se z Mexika rozšířil do celého světa a dnes se těší velké oblibě. Jedná se o avokádovou pomazánku či omáčku, kterou lze jíst spolu s tortillami, pečivem nebo třeba jako samostatnou přílohu.
Recept: 
Avokáda rozmačkáme v misce na kaši, pridáme nadrobno nakrájenou asi půlku cibule, na kostičky nakrájená rajčata, smícháme a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a citrónovou štávou.
Všichni jsme si přípravu zdravé svačinky užili.
 
Mgr. Petra Hřebíčková
IMG_20240301_164206.jpg IMG_20240301_164120.jpg IMG_20240301_083434.jpg IMG_20240301_082014.jpg IMG_20240301_081923.jpg IMG_20240301_081917.jpg

print Formát pro tisk

Zobrazit menu
Hlavní menu