Kategorie: 1. stupeň

UNESCO- Světový den výživy – 2. ročníky

V letošním roce se jedno z témat projektu UNESCO věnuje Světovému dni výživy.

Společně s paní Ellerovou, majitelkou zdravé výživy, jsme si představili potraviny, se kterými se děti běžně nesetkají a přitom by měly mít nezastupitelné místo v každodenním jídelníčku, jelikož nahrazují nezdravé cukry a tuky. Paní Ellerová si pro děti připravila nejen zajímavé povídání, ale i ochutnávku spojenou s hádáním potravin dle chutí, vůní či konzistence.

Také jsme zhlédli videa o vhodných a nevhodných potravinách, nutnosti jídla a s ním spojených problémů, se kterými se potýkají lidé na celém světě - obezita a podvýživa. Na základě těchto informací jsme si vytvořili potravinovou pyramidu či zdravý talíř.

Vyrobili jsme si zdravý zeleninový salát dle pracovního postupu, který všem moc chutnal a někteří jej museli sami připravit na přání i doma rodičům. 

Zapojili jsme i výpočetní techniku a zúročili naše dosavadní znalosti a namalovali si zdravé a nezdravé potraviny, napsali recept na oblíbené jídlo či vyřešili úkoly týkající se jídla na dětských webových stránkách.

Mgr. Lucie Hašková

62b86f6da7cdf.jpg 62b86f6d9c869.jpg 62b86f6d93aee.jpg 62b86f6d8ad00.jpg 62b86f6d80055.jpg IMG_6321.JPG IMG_6320.JPG IMG_6318.JPG IMG_6317.JPG IMG_6315.JPG IMG_6314.JPG IMG_6313.JPG IMG_6312.JPG IMG_6311.JPG IMG_6309.JPG IMG_6308.JPG IMG_6307.JPG IMG_6306.JPG IMG_6305.JPG IMG_6304.JPG IMG_6303.JPG IMG_6302.JPG IMG_6300.JPG IMG_6299.JPG IMG_6298.JPG

print Formát pro tisk

Zobrazit menu
Hlavní menu